Onze ingrediënten

Wasnoot (Sapindus Mukorossi)

In India en Nepal wordt de wasnoot al sinds eeuwen als dagelijks wasmiddel gebruikt. Wasnoten zijn de noten van de zeepnotenboom. Zeepnotenbomen beschermen hun vruchten tegen insectenvraat door het vormen van de stof saponine in de schil. De stof saponine vormt in het water schuim en kan daardoor als wasmiddel gebruikt worden.

Zeep met wasnoten als basis is huid- en milieuvriendelijk en heeft een neutrale geur. Ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Nuts of Nature gebruikt uitsluitend ecologisch en lokaal geteelde wasnoten.

Amandel olie (Prunus Dulcis)

Koudgeperste olie van zoete amandelen heeft een aangetoonde ontstekingsremmende werking. Mensen met psoriasis, eczeem, huidontstekingen, schilferige aandoeningen en verbrandingen hebben baat bij dit ingrediënt.

De olie bevat veel vitamine E, waardoor hij emolliërend (verzachtend) werkt en geschikt is om een droge of gevoelige huid te voeden en te verzorgen. De olie van zoete amandelen heeft een nootachtige geur.

Avocado olie (Persea Americana)

Avocado olie is rijk aan waardevolle stoffen als oliezuur, palmitoleïnezuur en de vetoplosbare vitamines A, D en E. Ook zitten er vitamine C, B2, B6, kalium, mangaan, ijzer en foliumzuur in. Vooral vitamine A en E werken diep in je huid, dragen bij aan celvernieuwing en hebben daardoor een positieve invloed op rimpels. Een droge eczeemhuid heeft baat bij avocado olie vanwege de verzachtende, hydraterende en voedende werking.

Onze koud geperste avocado olie komt uit Kenia en is van gecertificeerd biologische en fair trade herkomst. De olie wordt verkregen door koude persing waardoor er geen belangrijke stoffen verloren gaan.

Cacao boter (Theobroma cacao L)

Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. Deze bonen worden gemalen tot een vettige brij, de cacaomassa. De cacaomassa wordt vervolgens door persing gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. Cacaoboter is bleekgeel van kleur en wordt gebruikt in chocolade en in ons geval, in zeep.

In cacaoboter zit behalve een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren (onder andere stearinezuur en palmitinezuur), ook xanthine, theobromine, flavonoïden, polyfenolen, magnesium en fenylethylamine. Het smelt bij lichaamstemperatuur en heeft de eigenschappen van een zogenaamde emolliens: dat betekent dat het een laagje om je huid legt. Die wordt daardoor zachter en houdt beter vocht vast. Voor onze zeep is vooral die verzachtende, vochtinbrengende eigenschap van belang en daarbij levert het goddelijk romig zeepschuim op.

Sheabutter (Butyrospermum Parkii)

Onze Shea butter komt rechtstreeks uit Ghana. Al duizenden jaren lang wordt door vrouwen Shea butter gewonnen uit de noten van de Shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Afrikaanse savanne. Deze bomen groeien niet op plantages, de noten worden in het wild geraapt. Deze traditionele productiemethode leidt tot verzachtende, vochtregulerende zalven en zepen die de huid verzorgen en herstellen zoals geen ander product dat kan. Bij aankomst in Nederland wordt de Shea butter gefilterd om zeker te zijn dat deze 100% schoon is.

Shea butter bevat de vitamines A, E, F en Allantoïne en kan daardoor de huid sterk ondersteunen bij het zelf herstellend vermogen. Daarnaast bevat het kaneelzuur wat de huid licht beschermd tegen UV-stralen.

Kokosolie (Cocos Nucifera oil)

Kokosolie is een uitstekende aanvulling voor uw huid. Het bevat vitamine E en laurinezuur, wat helpt voor een intensieve hydratatie effect en revitaliseert je huid. Het trekt gemakkelijk in de huid zonder vettig gevoel te geven.

Het is uitstekend te gebruiken op droge huid, waardoor je huid zacht en glad wordt. Kokosolie voedt en beschermt de huid. Ook geeft de olie haar meer glans en heeft een positieve werking bij roos. Daarnaast heeft kokosolie een licht beschermende werking tegen UV-straling.

Olijfolie en extract van het blad (Olea europaea L)

Onze olijfzeep komt rechtstreeks uit Kreta. De Kretenzer olijfolie vormt een goede basis om zeep te maken. Alleen de mindere kwaliteit olijfolie wordt gebruikt voor het maken van olijfzeep. Het is niet alleen goedkoper, maar deze olie is ook geschikter om zeep van te maken.

Olijfzeep is mild en lang houdbaar. Het kan onverdund op iedere huidsoort worden aangebracht en zorgt ervoor dat de vochtigheid in balans gehouden wordt en de elasticiteit behouden blijft. Het is niet zo vreemd dat olijfzeep de huid zo goed verzorgt, omdat het gebruik maakt van de natuurlijke vochtinbrengende werking van olijfolie.

Naast de olie gebruiken we in onze olijfzeep ook een extract van het blad. Het blad bevat veel oleuropeïne, wat het blad een samentrekkende werking geeft. Fijn bij schaafwonden, insectenbeten, brandwonden en andere kleine verwondingen.

Zonnebloemolie (Helianthus Annuus)

Zonnebloemolie zorgt voor een betere doorbloeding van de huid, werkt barrière bevorderend en regenererend. Het is voor alle huidtypen geschikt, maar is vooral bij een vettige huid aan te bevelen. De olie voedt, versoepelt en verzacht de huid en helpt het herstel te bevorderen bij huidirritatie. Ook bij babyverzorging wordt het vaak als ingrediënt gebruikt. Een veelzijdige olie dus.

De zonnebloempit bevat vette olie met een hoog gehalte aan vitaminen A, D, E. De zonnebloemolie in onze zepen is van gecertificeerd biologische herkomst, koudgeperst en food grade kwaliteit.

Brandnetelblad poeder (Urtica dioica L)

Brandnetelblad poeder wordt vaak gebruikt bij zuiverende kuren en heeft een gunstige invloed op wondgenezing van de huid en slijmvliezen. Het verhoogt de weerstand tegen infecties en ondersteunt de opbouw van haren en nagels. Brandnetel stimuleert ook de doorbloeding, waardoor het verwarmend werkt.

Ons brandnetelblad poeder is biologisch gecertificeerd en 100% zuiver.

Castor olie (Ricinus Communis seed oil)

Castorolie wordt gewonnen uit de vrucht van de wonderboom (ook wel Ricinus Communis genoemd), die de bijnaam wonderboon draagt.

Castor olie dringt makkelijk tot de diepere huidlagen door en maakt de poriën vrij van bacteriën. Door het bestanddeel ricinolzuur heeft castorolie ontstekingsremmende eigenschappen. Castorolie helpt je huid, maar ook je haar, er gaaf en glanzend uit te laten zien. Bovendien ondersteunt Castor olie het herstellend vermogen van de huid. En het zorgt ook nog voor een heerlijk schuimende zeep!

Arganolie (Argania spinosa)

Arganolie is een bijzondere, plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de zeldzame Argania spinosa, ook wel 'de boom der schoonheid' genoemd. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand buiten Marokko van het bestaan van arganolie, terwijl Berbervrouwen het 'vloeibare Marokkaanse goud' al vele eeuwen voor hun schoonheid gebruiken.

Arganolie bevat een rijke mix die onder andere bestaat uit vetzuren, anti-oxidanten, vitamine E, squaleen en tocoferolen.

Arganolie heeft therapeutische eigenschappen en wordt traditioneel gebruikt bij huidziekten. Daardoor is dit ingrediënt bij uitstek geschikt voor het ondersteunen van de ouder wordende huid. Maar ook de uitstekende indringende werking van Arganolie op het haar is belangrijk. Het maakt je haar soepeler, geeft het meer volume en een mooiere glans.

Hennepzaad olie

Onze hennepzaad olie wordt koud geperst uit de zaden van de hennepplant, Cannabis sativa. Ongeraffineerde Hennepzaadolie wordt beschouwd als de olie met de beste voedingswaarde van alle oliën beschikbaar en wordt zowel medicinaal als cosmetisch gebruikt.

Hennepzaad olie bevat antioxidanten, eiwitten, caroteen, fytosterol, fosfolipiden, en mineralen zoals calcium, magnesium, zwavel, kalium, ijzer, zink en fosfor. Het bevat alle twintig bekende aminozuren en ook vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D en E.

Dankzij de essentiële vetzuren in hennepzaad olie zorgt het voor een uitstekende behandeling van ontstekingen en roodheid, zonder dat het je huid ontdoet van haar natuurlijke oliën. Daarnaast zorgt het voor een goede hydratatie van de droge huid.

Bijenwas (Cera alba)

Bijenwas heeft net zoals honing vele voordelen voor onze haar en huid. Bijenwas bevat namelijk hydraterende componenten zoals vitamine A. Deze componenten zorgen ervoor dat je huid het vocht vasthoudt waardoor je huid jong en stevig blijft.

Bijenwas heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die de geïrriteerde en rode huid kalmeert. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen puistjes en mee-eters.

Bijenwas beschermt ook tegen irriterende stoffen van buitenaf. Het werkt als een beschermingslaagje op de huid. Bij extreme weersomstandigheden kan bijenwas je huid dus extra beschermen.

Ook voor het haar kent bijenwas vele voordelen. De esters, vetzuren en Vitamine A in de bijenwas bieden namelijk ontstekingsremmende eigenschappen die de hoofdhuid en haarzakjes diep voeden. Hierdoor kan bijenwas haargroei bevorderen. Bijenwas kan ook haaruitval voorkomen. Het houdt vocht in het haar vast en voedt het haar. Het is dus een ideale moisturizer.

Actieve kool

Actieve kool neemt viezigheid zoals bacteriën, overtollig talg en vuil op door het te binden. Actieve kool is daarom zeer geschikt voor mensen met een vette, onzuivere huid, maar omdat het de huid niet uitdroogt is het in principe geschikt voor elk huidtype, dus ook de droge en gevoelige huid.

Dode zee zout (Maris sal)

Het water in de Dode Zee is uniek, omdat het voor 27% bestaat uit verschillende zouten. De stoffen die zorgen voor het evenwicht in de zouten uit de Dode Zee zijn: magnesium, kalium, calciumchloride en bromiden.
Magnesium is belangrijk voor het vasthouden van vocht op de juiste plaatsen, wat het verouderingsproces vertraagt.
Calcium help bij het verbeteren van de bloedsomloop.
Kalium geeft het lichaam energie en helpt om de vochtigheid van de huid in balans te brengen.
Bromiden verzachten stijve spieren en helpen deze te ontspannen.

Dode zeezout van hoge kwaliteit kan helpen bij het aanvullen van de mineralen die onmisbaar zijn voor de stofwisseling van onze huid.

Kaolin klei

Kaolin klei (White Kaolin Clay) werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. Ook heeft het een kalmerende werking op de huid. Het is rijk aan mineralen, ijzer magnesium, calcium, natrium en zink en verbetert de doorbloeding van de huid. Ook gaat het vet haar tegen. En zorgt ervoor dat het scheren makkelijker gaat omdat het de huid gladder wordt.

Etherische oliën

Inwisselende samensteling:
Rozemarijn - Lavendel - Citroengras - Witte tijm -Kaneel -Kruidnagel - Zoete sinaasappel - Den - Vitiver - Tea tree - Patchoeli - Cederhout - Bergamot - Geranium - Mandarijn - Akkermunt - Sandelhout